Enphase.png

Enphase Energy is dé marktleider als het gaat om micro-omvormers. Gestart in 2008 is het inmiddels een beursgenoteerde onderneming die in haar thuismarkt Amerika de voormalige marktleider SMA van de troon heeft gestoten.

Micro-omvormers bieden de meest geavanceerde omvormertechnologie beschikbaar. Dit betekent hogere productie, betere betrouwbaarheid en ongeëvenaarde intelligentie. Het micro-omvormer concept is gebaseerd op het gegeven dat niet één omvormer de elektriciteit van een aantal in serie geschakelde panelen van gelijk- naar wisselstroom omvormt, maar dat ieder paneel zijn eigen omvormer heeft. Daarnaast geeft Enphase zelfs 25 jaar garantie op de micro-omvormers.

HET ENPHASE ENERGY SYTEEM:

MICRO OMVORMER

De zonnepanelen op uw dak absorberen zonlicht in de vorm van gelijkstroomelektriciteit (DC). Een micro-omvormer zet de gelijkstroomelektriciteit om in wisselstroom (AC).

ENVOY 

De envoy vormt de hersenen van het system. Hier worden gegevens van de micro-omvormer verzameld en doorgegeven aan de Enlighten software. De communicatie loop took in de andere richting zodat uw installateur een problem op afstand precies kan lokaliseren en updates kan doorgeven aan de micro omvormers.

MY ENGLIGHTEN

My Enlighten is uw venster op de energie in het huis. Het zet de gegevens van de Envoy om in een gebruiksvriendelijke app waarmee u de productie van uw systeem kunt volgen en het energieverbruik in huis kunt bekijken.

Datasheets

Micro omvormer IQ 7 +

Micro omvormer IQ 8

Envoy-S Standard