Met elke netbeheerder kunt u zonder problemen of kosten stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet, wanneer uw zonnepanelen een moment meer stroom opwekken dan u zelf nodig heeft. Aan het eind van het jaar wordt de door u afgenomen stroom verrekend met de terug geleverde stroom en betaald u alleen het restant, dit heet salderen. Om dit mogelijk te maken moet u wel aangeven bij uw netbeheerder (die uw stroomtransport verzorgt) dat u zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen helpen wij u hierbij.

Daarnaast nemen wij contact op met uw energieleverancier om aan te geven dat u zelf energie gaat opwekken. Door de energiemaatschappij op de hoogte te stellen gaat het maandelijkse voorschot dat u voor elektriciteit betaalt direct omlaag, en niet pas na de jaarlijkse afrekening.

Mocht u meer zonne-energie willen opwekken dan uw eigen jaarlijks verbruik, dan kunt u dit doorgaans voor een lager tarief dan het doorgaande netstroomtarief aan uw energiemaatschappij verkopen. Hierbij is het belangrijk dat u de beste prijs voor uw stroom krijgt. Ook hier kan EnerSolar u gericht advies in geven.