Lees hieronder hoe klanten over EnerSolar denken

Onze klanten hebben ons 140 keer beoordeeld met gemiddeld cijfer van 8.8 op een schaal van 1 tot 10.


Klik hier voor alle beoordelingen of lees de laatste 10 hieronder.

De laatste 10 beoordelingen voor Enersolar.

Stefan
24-06-2022
“Door ziekte van een installateur op de dag van installatie helaas uitloop tot de volgende dag, maar volgende dag was alles operationeel!”
Jarno
08-06-2022
“Na uitgebreide vergelijking uitgekomen op EnerSolar... Het leek er mooi uit te zien maar helaas. De korte versie: - Mooie praatjes vooraf maar op de dag van plaatsing paste er toch minder panelen dan ze hadden gedacht (ondanks twee bezoeken). Dus de gehele berekeningen klopte niet meer. - Daarnaast bleek een van de monteurs niet te komen opdagen en alleen plaatsen is niet mogelijk. We moesten de de plaatsingsdatum verschuiven. - Op de nieuwe plaatsingsdatum 1,5 maand later bleken niet de juiste 'haken' aanwezig te zijn, die moesten ze eerst gaan halen en gingen weer weg. - Na plaatsing kwamen ze excuses aanbieden dat ze 'de verkeerde kant' van het dak hadden aangehouden waardoor de panelen scheef liggen en gaven ze aan dat het dak niet recht was waardoor er een knik in de rijen zit. Een monteur die later bij de buren kwam plaatsen zei dat je deze gewoon kon verstellen en het een lakse houding was van de monteur. Een van onze eisen was dat de monteurs van het bedrijf zelf kwamen alleen dat was volgens hun miscommunicatie. Ze hadden wel eigen monteurs, alleen niet genoeg, waardoor er vaak andere bedrijven/freelance werd ingeschakeld. - Op het moment van schrijven (4 maanden na plaatsing) liggen de panelen nog steeds schuin met een knik erin en hebben we nog steeds geen geld ontvangen van het niet gebruikte materiaal dat wel per mail is bevestigd (paar honderd euro). We bellen hier elke week/twee weken over en horen dan 'oww, nu gaan we het echt regelen'. Toch maar een incassobureau nu... Wat balen echt enorm!”
Scott
04-06-2022
“Vooraf was er goed contact en is besproken hoe het systeem gemonteerd zou worden. Op de montagedag gaf de installateur echter aan dat het helaas niet op de afgesproken wijze aangelegd kon worden. Omdat de alternatief geboden oplossing niet naar mijn wens was, heb ik nogmaals aangedrongen en toen bleek het gelukkig alsnog mogelijk te zijn. Het is echter lastig om ad hoc te schakelen met Enersolar en de installateurs willen (moeten) natuurlijk verder; wat een stressvolle situatie oplevert. Uiteindelijk is het naar wens aangelegd en opgeleverd. Dit had hen vier sterren opgeleverd, echter vanwege mijn eigen redelijk positieve ervaring met dit bedrijf heb ik Enersolar ook bij familie aangeraden. Helaas zijn daar met de installatie diverse fouten gemaakt en bleek mij pas hoe slecht Enersolar bereikbaar is wanneer het niet goed gaat. Wat had ik een spijt dat ik dit bedrijf heb aangeraden en op een verzoek tot contact vanuit mijzelf werd niet door Enersolar ingegaan. Uiteindelijk is de installatie ook daar naar afspraak aangelegd, maar dat pas na een onprettige / stressvolle periode.”
Rieks
29-05-2022
“Van te voren prima gesprekken gevoerd en besloten bij dit bedrijf 18 zonnepanelen en 1 omvormer te kopen. Plaatsing volgens de afgesproken datum. Aangezien wij een tijdelijke aansluiting op de bouwmeterkast nodig hadden, afgesproken dat ze later terug zouden komen om de definitieve aansluiting in de meterkast te maken. Bij plaatsing hadden we alles voor ze voor mekaar. Steiger geplaatst en zelf alle beugels al tussen de pannen gehaakt. Na 3 uurtjes werk hadden ze de panelen hangen en weekend. Nu een paar maanden later al 4 telefoontjes en 3 mailtjes verder en nog geen afspraak kunnen maken voor de definitieve aansluiting. Mail word niet op geantwoord en telefonisch kan er geen afspraak gemaakt worden. Jammerrrr Enersolar!”
Rita
24-05-2022
“Ook de elektriciën heeft netjes gewerkt. Zelfs gestofzuigd achteraf.”
Vincent
12-05-2022
“Vanaf de eerste afspraak liepen de mail contacten prima. Openstaande vragen worden netjes beantwoord of opgezocht. Klant wordt duidelijk van tevoren geïnformeerd wat men kan verwachten. Monteurs komen op afgesproken tijdstip en monteren alles zoals besproken. De btw teruggave moet nog geregeld, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Vanaf dezelfde middag al begonnen met energie besparen !!”
A
10-05-2022
“Een trage start met deels plaatsen van de panelen. Na ruim 3 weken werd deel 1 aangesloten. Over het weekend heen werden alle panelen uit uiteindelijk aangesloten. Medewerkers deden hun best om het goed af te leveren.”
Arjen Lommen
10-05-2022
“Wel een vriendelijk bedrijf, maar zeker geen aanrader. 6 extra panelen gezet 1.5 jaar geleden. Schade aan mijn garagedak (ik heb zelf de kosten gedragen), internetkabel niet aangesloten, app die niet te installeren blijkt (toegezegde hulp bleef uit) ..... als de zon schijnt geeft de Sungrow omvormer een "leakage current" fout 012. Mijn andere oudere zonnepanelen (andere firma) op mijn gewone dak gaan gewoon door met productie; het is dus niet een kwestie van te hoge spanning op het electriciteitsnet. Opbrengst is er alleen als de zon laag staat of als er wolken zijn. Inmiddels 1.5 jaar halve opbrengst of minder. 5 keer bellen om 1 keer "geholpen"te worden (mails reageren ze niet op); sungrow wordt gevraagd mee te kijken, maar je hoort niets meer. Uit eigen onderzoek op internet, lijkt het erop dat de kabel tussen omvormer en electriciteitskast te dun (3x2.5mm ipv 3x4mm) is volgens de standaard norm voor mijn situatie. Wsl kan de omvormer de stroom niet kwijt over de kabel. De (10 jaar) garantie op de spullen lijkt mij gewoon niet in praktijk gebracht te worden en zijn loze woorden.”
Wout En Ans Van Essen
09-05-2022
“Enersolar is echt een aanrader om voor te kiezen. De vriendelijke monteurs Tom en Dokan weten waar over zij praten.”
Gerard
04-05-2022
“Een prima ervaring. Netjes gewerkt en uiterst vriendelijk en behulpzaam.”