De kosten die u maakt bij de aankoop bieden u altijd rendement, omdat de zonnepanelen zichzelf ruimschoots terugverdienen. Naast het beperken van milieuschade is dit de grootste motivatie om zonnepanelen te nemen.

 

De stroom die de energieleverancier aan u levert is opgebouwd uit verschillende onderdelen, waar de daadwerkelijke energiekosten maar een klein deel van zijn. Naast de energiekosten betaalt u belasting (energiebelasting en BTW) via de energieleverancier en transportkosten en vaste kosten aan de netbeheerder. Wanneer u in zonnepanelen investeert betaalt u alleen de voor uw eigen zonnesysteem, dat zeker 25 jaar zijn capaciteit behoudt. 

Zonnepanelen zijn door de razendsnelle ontwikkeling van de technologie de afgelopen jaren 80% goedkoper geworden. Van grijze stroom daarentegen blijven de prijzen stijgen. Hierdoor is zonnestroom inmiddels goedkoper dan grijze stroom van het net, zo blijkt uit een rapport van Natuur & Milieu en ASN Bank van januari 2012. In het onderstaande item van het NOS journaal wordt dit toegelicht. 

De investering in zonnestroomsystemen van EnerSolar heeft u zeker binnen 10 jaar terug verdiend, en in vele gevallen jaren eerder. Dit betekent dat u daarna ca. 20 jaar kunt genieten van uw eigen duurzame energie, zonder kosten.

NOS Journaal van 29 januari 2012

Bron: Natuur & Milieu

Deze pagina delen via: