Huiseigenaren kijken in de zoektocht naar zonnepanelen vooral naar terugverdientijd. Bij EnerSolar zonne-energie maken wij uiteraard een correcte berekening zodat uw terugverdientijd zo goed als mogelijk inzichtelijk is. Naast de terugverdientijd kijkt EnerSolar naar uw rendement. In deze blog leest u hoe wij uw rendement berekenen, eventueel verhogen en geven wij graag uitleg over mogelijke financieringsmiddelen.

Rendement zonnepanelen berekenen

Het berekenen van uw rendement hangt samen met verschillende factoren. Het rendement berekenen wij op basis van: de totale investering, een looptijd van 25 jaar, incidentele kosten buiten uw garantie (denk aan het vervangen van uw omvormer na 15 jr.), een jaarlijkse inflatie van 2% over uw stroomkosten en volledig salderen.

Om het rendement te berekenen maken wij gebruik van de volgende formule vanuit Milieu Centraal:

Rendement = (opbrengst / aanschafkosten) ((tot de macht (1 / looptijd) - 1) x 100%

Ingevuld op basis van bovenstaande informatie komen we daarbij met de volgende som voor een set van 10 zonnepanelen:

Rendement = (€25.538,48 / €5.905,87) ((tot de macht (1 / 25) - 1) x 100%
Rendement = (4,324) (tot de macht (0,04) - 1) x 100%
Rendement = 6,03%

Rendement verhogen

Een juiste engineering en advies kan op verschillende manieren van invloed zijn op uw rendement. Zo biedt EnerSolar altijd een maatoplossing gebaseerd op uw persoonlijke situatie. Belangrijke elementen in deze maatoplossing zijn; een compleet verbruiksprofiel, mogelijkheden hoofdaansluiting, de ligging van uw zonnestroomsysteem en een juiste verdeling van de opbrengst. Door hier direct rekening mee te houden maakt u optimaal gebruik van uw zonne-energie en bent u echt voorbereid op een duurzame toekomst.

Een belangrijk uitgangspunt binnen onze maatoplossing is het stimuleren van direct verbruik. Zo bent u minder afhankelijk van de salderingsregeling en eventuele terugleverkosten. Kortom, u bent onafhankelijker en minder gevoelig voor overheidsmaatregelen.

Een zonnestroomsysteem van EnerSolar is altijd 'battery-ready'. Dit betekent dat u toekomstig eenvoudig een batterij kunt toepassen op uw huidige omvormer. Stroom opslaan in een thuisbatterij is in onze ogen'de kers op de taart'. Met een batterij van EnerSolar levert u nauwelijks terug aan het stroomnet, verbruikt u maximaal zelf geproduceerde stroom en kunt u eventueel uw aansluiting verlagen (om zo uw kosten te verlagen). En nog mooier, in geval van een stroomstoring draait uw huishouden door met uw opgeslagen zonnestroom.

Financieren

Naast het geven van een duurzaam en toekomstgericht advies, kijken wij graag met u mee naar de financieringsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame lening, subsidieregelingen, energie investeringsaftrekken of het beschikbare Warmtefonds.

Met de Energiebespaarlening van het Warmtefonds leent u tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zo betaalt u geen afsluitkosten, betaalt u geen rente tot een verzamelinkomen van €60.000,- en mag u 100% van de investering indienen. Wij helpen u graag om één van de bovenstaande mogelijkheden optimaal te benutten, waardoor u er direct op vooruitgaat!

Uw eigen energieplan

EnerSolar helpt u stapsgewijs en maakt samen met u een energieplan. Wij maken slim profiteren van (zonne-)energie bereikbaar met een totaalaanbod voor iedere huiseigenaar. Wij begeleiden u bij slim investeren door middel van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen, dynamische energiecontracten en slimme software, afgestemd op uw woonsituatie. Met een energieplan op maat ontzorgen wij huiseigenaren die duurzame stappen willen zetten.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar uw financiële rendement? Onze adviseur, Lars, staat voor u klaar. Neem contact op via 0318 757 888 of klik hier om een aanvraag te doen.

"Financieel rendement zonnepanelen"