Het Wp vermogen per paneel is de afgelopen jaren steeds hoger geworden. In deze blog leggen we u uit wat het Wp vermogen inhoudt, wat de hoogst Wp panelen op de markt zijn en hoe u erachter komt hoeveel Wp vermogen er in totaal op uw dak nodig is.

Wattpiek vermogen

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Daarmee kunt u aflezen hoeveel energie een zonnepaneel kan opleveren.

Wat is het hoogst Wp zonnepaneel?

De zonnepanelen die op dit moment het meest verkocht worden variëren tussen de 340 - 400WP. Maar er bestaan zelfs zonnepanelen van 500Wp en zelfs 600Wp panelen.

Hoe hoger Wp, hoe beter?

Nee, niet altijd. Ondanks dat een zonnepaneel met een hoog vermogen wel meer energie opwekt, zijn de panelen met de echt hoge vermogens meestal gewoon een stukje groter dan gemiddeld, waardoor er simpelweg meer zonnecellen op passen. Hoe hoger het wattpiekvermogen, hoe groter en zwaarder de panelen dus vaak ook worden. Deze zijn niet geschikt voor elk dak.

Hoeveel Wp vermogen heb ik nodig op mijn dak?

Om dit te berekenen hebben we uw huidige stroomverbruik nodig. Dit kunt u vinden op de jaarafrekening van uw energieleverancier. Daarnaast wordt er gekeken naar de oriëntatie van uw dak en daarbij de zoninstraling op de panelen. Met deze gegevens kan berekend worden hoeveel Wp vermogen er nodig is om uw huidige stroomverbruik te kunnen dekken met zonnepanelen.  

Benieuwd hoeveel zonnepanelen u ongeveer nodig heeft? Bereken het hier!

Laat u adviseren!

Benieuwd welke zonnepanelen het beste passen bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u graag verder! Bel 0318 757 888 of klik hier om contact op te nemen.