De ISDE-regeling, de energie-investeringsaftrek voor ondernemers (EIA) of de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) zijn drie belangrijke financiële instrumenten die bedrijven en particulieren stimuleren om te investeren in zonnepanelen en andere duurzame oplossingen. Voor de ISDE-regeling is in 2023 totaal 30 miljoen beschikbaar gesteld. U leest hier alles omtrent de ISDE-regeling zodat u dit jaar nog kunt profiteren van subsidie op uw zonnestroomsysteem!

Heeft u recht op subsidie?

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie. Had u in 2022 een netto eigen verbruik hoger dan 50.000 kWh, een totale maximale doorlaatwaarde van 3*80 Ampère en bent u op zoek naar een zonnestroomsysteem vanaf 15 kWp? Dan is de kans erg groot dat u in aanmerking komt! De volledige voorwaarden vindt u op de website van het RVO.

Profiteer dit jaar nog op subsidie

Het budget is nog niet verbruikt! Indien u dit jaar nog uw aanvraag indient krijgt u binnen 6 tot 8 weken reactie van het RVO. EnerSolar maakt graag een offerte zodat u na goedkeuring van het RVO direct kunt profiteren van zonne-energie!

Businesscases

Vier factoren zijn van grote invloed op uw businesscase: het aantal zonnepanelen, het vermogen per zonnepaneel, de stroomprijs en de hoeveelheid energie die u direct verbruikt en teruglevert aan het stroomnet. Een vijfde factor komt er middels de ISDE regeling bij. Hiervoor rekenen wij een subsidie van 125,- kW piekvermogen dat u ontvangt. Op een zonnestroomsysteem met een vermogen van 21.750 kWh betekent dit een bedrag van 2.625,-. Hieronder ziet u een voorbeeld van een zonnestroomsysteem waarbij u wel of geen subsidie ontvangt.

"Subsidie zakelijk zonnepanelen voorbeeld""Geen subsidie zakelijk zonnepanelen voorbeeld"

Laat u adviseren!

In sommige situaties is een fiscale aftrek interessanter dan de ISDE subsidie. Wij rekenen dit graag voor u uit.  Wij geven u graag advies over zakelijk zonnepanelen aanschaffen. Van advies en financiering tot installatie en onderhoud. Zo bent u verzekerd van een systeem wat optimaal functioneert en blijft functioneren.

Vragen of twijfels omtrent subsidie op uw bedrijfspand? Neem contact met ons op! Onze adviseur, Lars, helpt u graag! Neem contact met ons op via 0318 757 888 of klik hier om een aanvraag te doen.

"Subsidie Zakelijk Zonnepanelen"