Elk jaar groeit het aantal zonnepanelen- en installatiebedrijven hard. Om de kwaliteit, zekerheid en veiligheid te controleren van deze bedrijven is het Zonnekeur keurmerk in het leven geroepen. Dit keurmerk helpt u in uw keuze naar een geschikt bedrijf voor de aanschaf van uw zonnepanelen.

Wanneer ontvangt een installateur dit keurmerk?

Een installateur moet erkend worden door de onafhankelijke stichting InstallQ. Deze stichting heeft als doel installaties van goede kwaliteit te garanderen door kwaliteitsregelingen te ontwikkelen en te beheren. Een erkenning van InstallQ betekent dat de installateur aantoonbaar over de benodigde bekwaamheden beschikt, zowel theoretisch als praktisch en getoetst door het exameninstituut CITO. 

Daarnaast moet een bedrijf gebruik maken van hoge kwaliteit materialen. De garanties van minimaal 5 jaar worden vastgelegd door middel van een duidelijk opleverformulier waarop je alle garantieregelingen kunt vinden.

Tot slot is veiligheid een belangrijk criteria. De producten die door de Zonnekeur installateur worden geleverd voldoen aan de veiligheidsregels.

EnerSolar en Zonnekeur 

Ook EnerSolar is één van de bij Zonnekeur en InstallQ aangesloten bedrijven. Dit betekent dat wij voldoen aan de richtlijnen voor het leveren en installeren van zonnepanelen én dat wij hier regelmatig op getoetst worden. Zo zorgen we er samen voor dat alles veilig wordt geïnstalleerd en dat u nog lang van uw zonnepanelen kunt genieten!