Zonnepanelen kopen is goed voor het milieu en uw portemonnee. Zeker aangezien de hoge energieprijzen van tegenwoordig. Een slimme investering dus. Maar waar moet u op letten?

Prijs zonnepanelen

Een gemiddelde installatie (10 zonnepanelen) kost rond de €4.760,- exclusief BTW. De BTW kunt u terugvragen bij de belastingdienst. De investering is in ongeveer 4 jaar terugverdiend.

Een zonnestroomsysteem bestaat uit zonnepanelen en een omvormer.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Voor het stroomverbruik van 3500kwh (klein gezin) zijn er ongeveer 10 zonnepanelen van 385Wp nodig. Benieuwd hoeveel zonnepanelen u precies nodig heeft? Wij adviseren u graag! 

Geschikte installateur

Bij het kopen van zonnepanelen is het belangrijk om een vakbekwame installateur te kiezen. Zo weet u zeker dat het systeem goed wordt geïnstalleerd. Om de kwaliteit, zekerheid en veiligheid te controleren van installatiebedrijven is het Zonnekeur keurmerk in het leven geroepen. Dit keurmerk helpt u in uw keuze.

Garanties

In de keuze voor een zonnestroomsysteem is het belangrijk om te kijken naar de garantievoorwaarden. Er zit namelijk verschil in garanties waar u een keuze tussen maakt.

Productgarantie
Er bestaan panelen die standaard 15 jaar productgarantie hebben en ook panelen die 25 jaar productgarantie hebben. Op de omvormer(s) zit een standaard productgarantie van 12 of 25 jaar. De producten met een hoge garantie zijn ook een stukje duurder.

Vermogensgarantie
De meeste aanbieders geven een vermogensgarantie: dat betekent dat na een bepaald aantal jaar nog 90 procent van het vermogen gegarandeerd is of dat na 25 jaar nog 80 procent van het vermogen gegarandeerd is.

Let op: de garanties moeten vaak geregeld worden via uw installateur. Extra belangrijk dus om een geschikte installateur te kiezen.

Daarnaast kunt u installatiegarantie op uw systeem krijgen. Dit gaat over de installatie zelf: of de panelen goed zijn gelegd en aangesloten. Het verschilt per aanbieder hoe lang deze is.

Laat u adviseren!

Elke situatie is anders. Als EnerSolar adviseren wij u graag over het beste systeem voor uw dak. Sinds 2009 zijn wij expert op het gebied van zonne-energie en hebben we al ruim 150.000 zonnepanelen geïnstalleerd.

Vraag hier een (gratis) adviesgesprek aan of bel 0318 757 888!