EnerSolar levert zonnestroomsystemen aan particulierenbedrijven en andere organisaties. Wij geven u altijd advies op maat, omdat iedereen andere wensen heeft en ieder gebouw verschillend is. De installatie van uw zonnestroomsysteem is maatwerk. De pakketten op de website zijn dan ook slechts voorbeelden en zullen altijd worden afgestemd op uw unieke situatie. Voor kleine zonne-installaties kunnen wij na een bezoek aan de locatie meteen een advies en offerte uitbrengen. Voor grotere systemen maken onze engineers een analyse om het syteem optimaal te laten werken. 

Voorbeeldpakket

Aantal panelen 100
Type panelen A-merk - Polykristallijn
Type omvormers Delta Solivia 20 EU G3 TL
Vermogen 23.000 Wattpiek
Opbrengst per jaar 22.050 kWh / jaar
Besparing per jaar* € 4.190
Terugverdientijd 7 jaar (excl. fiscaal voordeel)
CO2-besparing 12.000 kg / jaar
*Besparing in het eerste jaar, daarna wordt de besparing alleen maar hoger. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend

 

Dit grote pakket is een voorbeeld van een breed toepasbaar systeem met 100 zonnepanelen. Voor de totale pakketprijs krijgt u alles wat u nodig heeft om zonnestroom te gebruiken. Het pakket bestaat uit 100 topkwaliteit zonnepanelen en de benodigde omvormers en andere materialen. Daarnaast is in de prijs inbegrepen het advies en ontwerp op maat door EnerSolar, volledige intallatie en aansluiting van het systeem, transportkosten en contact met uw netbeheerder. Zo kunt u meteen zorgeloos stroom opwekken en gebruiken vanaf de eerste minuut dat uw zonnepanelen op uw dak liggen.

Investering

Vanaf het eerste moment dat uw zonnepanelen zijn aangesloten op uw meterkast produceren ze elektriciteit en bespaart u op uw energiekosten. De investering in dit pakket heeft u met besparing op uw jaarlijkse elektriciteitskosten na ca. 7 jaar terugverdiend. Echter, als bedrijf kunt u met een aantal fiscale voordelen een groot deel van uw investering terugkrijgen van de fiscus. Hierdoor kan uw daadwerkelijke terugverdientijd terug lopen tot slechts 3 of 4 jaar. In ons maatwerkadvies voor een bedrijf nemen we de mogelijkheden voor fiscaal voordeel en eventuele subsidie altijd mee.

CO2-besparing

Met dit pakket van 100 zonnepanelen bespaart u op jaarbasis ongeveer 12 ton CO(bron: Milieucentraal). Dit is een uitstekende manier om aan uw duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen. De alternatieven voor CO2-besparing zijn een stuk prijziger. Zo kost het compenseren van 12 ton CO2 bij compensatie ongeveer € 150 via een stichting, en ongeveer € 140 via de internationale CO2-markt. Met zonnepanelen verdient u echter elke cent van uw investering terug in bespaarde energiekosten. Daarnaast pakt u de vervuiling aan bij de bron. Zonnepanelen zijn dan ook een veel minder omstreden manier van CO2-besparing dan de projecten van stichtingen en de internationale CO2-handel. Kijk voor een uitgebreide analyse van de milieuvriendelijkheid van zonnepanelen hier.