Subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen wordt door overheid en gemeente verschaft, omdat energiebesparende maatregelen te stimuleren. Hoewel zonne-energie zonder subsidies voor iedereen een rendabele investering is, kunnen subsidies de kosten flink beperken.

 

Subsidie op zonnepanelen voor particulieren

Duurzaamheidslening

Enkele gemeenten geven hun inwoners subsidie om de overstap naar zonne-energie te stimuleren. Zo’n regionale Duurzaamheidslening bedraagt minimaal €2.500 en maximaal €25.000 met een looptijd van 10 of 15 jaar. De rente over de Duurzaamheidslening kan ook nog eens worden afgetrokken van de belasting, wat extra voordeel oplevert. De hoogte van de subsidie en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn, verschillen per gemeente. Controleer hier wat jouw gemeente doet om de overstap naar zonnepanelen extra aantrekkelijk te maken.

Neem contact op voor advies

Subsidie op zonnepanelen Veenendaal

De gemeente Veenendaal heeft als doel in 2035 energieneutraal te zijn. Om dit te realiseren zijn er verschillende programma's opgesteld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. 

De subsidie voor zonnepanelen in Veenendaal is voor particulieren en bedrijven verschillend. Voor particulieren is er de Duurzaamheidslening. Komt u uit de gemeente Veenendaal en wilt u graag advies over subsidie en andere fiscale voordelen bij de aanschaf van zonnepanelen? Wij geven u graag advies.  U bent van harte welkom in onze showroom, maar we komen ook graag bij u thuis op bezoek.

Neem contact op voor advies

 

Bedrijven en instellingen

Ondernemingen en organisaties kunnen gebruik maken van de regeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) van de landelijke overheid. Als een organisatie meer dan (of) 15 kWp hernieuwbare energie opwekt komt deze in aanmerking voor subsidie per geproduceerde kWh (tot 15 cent per kWh). Hierdoor wordt het prijsverschil tussen het afnemen van grijze stroom (voordelig voor bedrijven) en het opwekkern van groene stroom gecompenseerd. Op 13 maart is de eerste fase van de SDE+ subsidie opengesteld, zie de website van Agentschap NL.

Voor bedrijven zijn er echter ook andere belastingvoordelen waarmee uw investering voor een groot deel door de fiscus wordt betaald.