SolarEdge.png

SolarEdge biedt omvormer oplossingen voor zonnepanelen op basis van power optimizers. Dit houdt in dat elk zonnepaneel een eigen regelunit krijgt, een zogenaamde optimizer, waardoor onder elke omstandigheid de hoogste energie opbrengst mogelijk wordt door paneel optimalisatie. Hierdoor hebben factoren zoals mismatch door schaduwwerking, producttoleranties, ongelijkmatige veroudering of vervuiling die de energie opbrengsten van een bepaald paneel beïnvloeden, geen negatieve invloed op andere panelen die in dezelfde string zijn aangesloten. Ook is het mogelijk om panelen onder verschillende hellingshoeken en oriëntaties op het dak te plaatsen en daarmee het dak volledig te benutten.

Gericht op een groot aantal segmenten van de zonne-energiemarkt, van woonhuizen, appartementen tot bedrijfspanden en grootschalige zonne-energieprojecten omvat de DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge PV-omvormers, power optimizers en cloudgebaseerde monitoring.

In Nederland heeft SolarEdge een kantoor in Vianen waar de verkoop-, marketing- en service activiteiten gecoördineerd worden. De missie van SolarEdge is om dé toonaangevende leverancier van omvormer-oplossingen in alle PV-marktsegmenten te worden en om de beschikbaarheid van schone, duurzame zonne-energie te vergroten.

Waarom kiest u voor SolarEdge:

MAXIMAAL VERMOGEN UIT ELK ZONNEPANEEL

De power optimizers geven informatie over de werking van ieder individueel zonnepaneel waardoor deze afzonderlijk gemonitord kunnen worden in het SolarEdge monitoringportaal. Ook genereert het systeem automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen. Hierdoor is kosteneffectief onderhoud mogelijk en probleem oplossing op afstand.

TOEKOMSTBESTENDIGHEID

De toekomstbestendigheid wordt gegarandeerd omdat het mogelijk is om verschillende merken en types zonnepanelen toe te passen in één systeem waardoor uitwisseling na verloop van tijd geen probleem is. Bovendien kan elk systeem uitgebreid worden met energie management en/of opslag waardoor energie-onafhankelijkheid binnen handbereik is.

LANGE STANDAARD GARANTIES

SolarEdge geeft lange standaard product garanties; 25 jaar op power optimizers en 12 jaar op omvormers.

MEER ZONNEPANELEN OP HET DAK

Meer zonnepanelen op het dak door flexibel ontwerp.

MEER VEILIGHEID DOOR AUTOMATISCHE DC SPANNINGSVERLAGING

Een ander voordeel is het SafeDC™-mechanisme dat de spanning bij het zonnepaneel en op de DC-kabels automatisch naar een veilige spanning brengt wanneer de hoofdschakelaar uitstaat of een netwerkstoring is. Dit garandeert extra veiligheid voor installateurs, onderhoudspersoneel, brandweer en eigendom. 

Datasheets

SolarEdge 1-fase omvormers HD Wave

SolarEdge 3-fase omvormer SE4K - SE10K