Bespaar nu op uw energierekening met een thuisbatterij

Optimaal gebruik maken van uw zelf opgewekte zonne-energie? Een thuisbatterij is dan dé oplossing. Uw overtollige zonne-energie levert u niet terug aan het stroomnet, maar slaat u op in uw thuisbatterij. Zo kunt u in de avond, als uw zonnepanelen niets meer opwekken, toch profiteren van uw zonne-energie! Tegelijkertijd bent u minder afhankelijk van het stroomnet en de prijsschommelingen van de energieleverancier.

 

De werking van een thuisbatterij

Een thuisbatterij slaat uw overtollige geproduceerde stroom op die u niet direct verbruikt. Zo kunt u overdag opladen om dit vervolgens in de avond, wanneer er meer apparaten aan staan, te gebruiken. Met een thuisbatterij kunt u het eigen verbruik van uw zonne-energie meer dan verdubbelen

"Productie en verbruik thuisbatterij"

 

Hoe werkt het laden en ontladen van een thuisbatterij?

Uw geproduceerde zonne-energie gaat allereerst in de huishoudelijke apparaten die direct stroom verbruiken. De overtollige zonne-energie wordt gebruikt om uw thuisbatterij mee op te laden. Wanneer de thuisbatterij helemaal is opgeladen, gaat u pas terugleveren aan het stroomnet. 

De meeste huishoudens verbruiken in de avond meer stroom. Zodra uw zonnepanelen te weinig zonne-energie produceren om uw verbruik te dekken, begint u met het ontladen van uw thuisbatterij. Zo bent u verzekerd van de goedkoopste groene stroom en verlaagt u uw afhankelijkheid van het stroomnet. Pas als de thuisbatterij volledig ontlaadt is, schakelt u weer over op het stroomnet.
 

Voordelen van een thuisbatterij

1. Vergroot uw verbruik van zelf opgewekte energie

U levert uw geproduceerde zonne-energie niet meer terug aan het stroomnet, maar slaat deze energie op in uw thuisbatterij. Met de huidige ontwikkeling rondom de salderingsregeling en de bijbehorende terugleverkosten stimuleert de overheid de eigenaren van zonnepanelen om hun zelf-geproduceerde energie direct te verbruiken of op te slaan. Met een thuisbatterij kunt u het eigen verbruik van uw zonne-energie meer dan verdubbelen.

2. Wordt minder afhankelijk van uw energieleverancier

Door de thuisbatterij hoeft u minder stroom in te kopen en heeft u dus minder last van prijsstijgingen. Door de recente ontwikkelingen rondom netcongestie is er een vergrote kans op een stroomstoring. In combinatie met de IQ8 micro-omvormer van Enphase kunt u zelfs off-grid stroom gebruiken. Dit houdt in dat u tijdens een stroomstoring nog steeds apparaten in huis kunt gebruiken door de opgeslagen zonne-energie. Zo bent u nog minder afhankelijk van het stroomnet

3. Geld verdienen met een thuisbatterij

Uw thuisbatterij is extra rendabel in combinatie met een dynamisch energiecontract. Met slimme software laadt u uw thuisbatterij op, wanneer de energieprijzen negatief zijn (u krijgt geld toe) om dit vervolgens terug te leveren aan het stroomnet wanneer de prijzen positief zijn. U kunt deze zeer voordelig ingekochte energie ook zelf verbruiken. Zonder daar iets voor te hoeven doen!

 

Advies op maat

Meer weten over onze thuisbatterijen? U bent van harte welkom in onze showroom, maar we komen ook graag bij u op locatie. Zo kunnen wij direct de voor u passende mogelijkheden bespreken. Natuurlijk is het eerste gesprek vrijblijvend en gratis. 

Maak een afspraak