Bespaar nu op uw energierekening met een thuisbatterij

Optimaal gebruik maken van uw zelf opgewekte zonne-energie? Een thuisbatterij is dan dé oplossing. Uw overtollige zonne-energie levert u niet terug aan het stroomnet, maar slaat u op in uw thuisbatterij. Zo kunt u in de avond, als uw zonnepanelen niets meer opwekken, toch profiteren van uw zonne-energie! Tegelijkertijd bent u minder afhankelijk van het stroomnet en de prijsschommelingen van de energieleverancier.

Nieuwe aanvraag, een afspraak maken of meer informatie over thuisbatterijen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

 

De werking van een thuisbatterij

Een thuisbatterij slaat uw overtollige geproduceerde stroom op die u niet direct verbruikt. Zo kunt u overdag opladen om dit vervolgens in de avond, wanneer er meer apparaten aan staan, te gebruiken. Met een thuisbatterij bent u minder afhankelijk van prijsschommelingen op de energiemarkt en van uw energieleverancier. In combinatie met de IQ8 micro-omvormer van Enphase kunt u zelfs off-grid stroom gebruiken. Dit houdt in dat u tijdens een stroomstoring nog steeds apparaten in huis kunt gebruiken door de opgeslagen zonne-energie.

Hoe werkt een thuisbatterij? Uw geproduceerde zonne-energie gaat allereerst in de huishoudelijke apparaten die direct stroom verbruiken. Zonder thuisbatterij levert u het overschot aan stroom terug aan het stroomnet. Dit kunt u hoogstwaarschijnlijk tot 2026 één op één wegstrepen tegen stroom dat u van het net ontneemt. Mét een thuisbatterij laadt u eerst uw thuisbatterij op en kunt u uw geproduceerde zonne-energie later op de dag of in de avond gebruiken, wanneer u stroom het hardst nodig hebt. Pas als de thuisbatterij volledig ontlaadt is schakelt u weer over op stroom van het stroomnet. 

"Productie en verbruik thuisbatterij"

Voordelen van een thuisbatterij

Veel huishoudens verbruiken in de avond het meeste stroom. Terwijl zonnepanelen overdag stroom opwekken. De stroom die u dan niet verbruikt levert u terug aan het stroomnet. Met de afbouw van de salderingsregeling wordt dit steeds minder lucratief. De oplossing hiervoor is een thuisbatterij. Zo verbruikt u bijna al uw opgewekte zonne-energie zelf, overdag en in de avonduren!

Door de stroom die u overdag produceert op te slaan verhoogt u uw eigen energieconsumptie. Het biedt meerdere voordelen om uw eigen energie te produceren en te verbruiken.

  1. Vergroot uw verbruik van zelf opgewekte zonne-energie
  2. Wordt minder afhankelijk van uw energieleverancier
  3. Blijf produceren ondanks netcongestie

1. Vergroot uw verbruik van zelf opgewekte energie

Met de afbouw van de salderingsregeling wordt uw eigen zonne-energie zelf verbruiken steeds belangrijker. U levert uw geproduceerde zonne-energie niet meer terug aan het stroomnet maar slaat u op in uw thuisbatterij. Zo kunt u er in de avond als het uitkomt handig gebruik van maken.

2. Wordt minder afhankelijk van uw energieleverancier

Als u uw eigen verbruik verhoogt wordt u minder afhankelijk van uw energieleverancier. Dit komt omdat u zelfvoorzienend wordt, ook als de zon niet meer schijnt. Als de thuisbatterij volledig is ontlaad, schakelt u pas over naar stroom van het net. U koopt minder stroom in en merkt dus ook minder van prijsstijgingen en -schommelingen.

3. Blijf produceren ondanks netcongestie

Het stroomnet raakt steeds voller. Zo mogen huishoudens steeds minder stroom terug leveren aan het stroomnet, zeker op de pieken van een zonnige dag waar veel zonne-energie wordt geproduceerd. Zo levert u niet terug aan het stroomnet maar laadt u uw thuisbatterij op. Zo blijven uw micro-omvormers produceren en mist u geen opgewekte zonne-energie!

 

Advies op maat

Meer weten over onze thuisbatterijen? U bent van harte welkom in onze showroom, maar we komen ook graag bij u op locatie. Zo kunnen wij direct de voor u passende mogelijkheden bespreken. Natuurlijk is het eerste gesprek vrijblijvend en gratis, het kost u alleen ongeveer een uur van uw tijd. 

Maak een afspraak