Wilt u zonnepanelen zakelijk aanschaffen? Als ondernemer levert investeren in zonnepanelen vaak een rendement op van boven de 15%. Een slimme investering, want u bespaart op energiekosten en bent bovendien direct Duurzaam Maatschappelijk Verantwoord aan het ondernemen.  

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Overweegt u om zonnepanelen zakelijk aan te schaffen voor uw bedrijf? Dan brengt dit automatisch een aantal (fiscale) voordelen met zich mee:

  • Zonnestroom is vaker goedkoper dan grijze stroom

  • Subsidie op de investering

  • Duurzaam maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij geven u graag advies over subsidie en financiering. Voor kleine zonne-installaties kunnen wij na een bezoek op de locatie meteen een advies uitbrengen. Voor grotere systemen maken onze engineers een analyse om voor u een optimaal rendement te behalen.

Neem contact op

Advies over de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven

In het advies neemt Enersolar altijd de mogelijkheden voor fiscaal voordeel en subsidie mee. Zo krijgt u een realistisch beeld te van uw investering en terugverdientijd. Wij kijken dan naar eventuele subsidiemogelijkheden, de opties voor externe financiering voor bedrijven en belastingvoordelen.

Subsidie en fiscale voordelen zonnepanelen

De overheid stimuleert om duurzaam met energie om te gaan. Ze verstrekken diverse subsidies voor het gebruik van duurzame energie. Als bedrijf kunt u ook gebruik maken van fiscale voordelen, zodat een deel van de investering in zonnepanelen kan worden terugverdiend. Deze voordelen kunnen oplopen tot 88% op de investering.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Eén van de fiscale voordelen is de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit betekent dat u dit percentage van de investeringskosten kunt aftrekken van de fiscale winst. Dit bedrag komt bovenop de gebruikelijke afschrijving. Het resultaat is dat u uiteindelijk minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt. De regeling wordt uitgevoerd door Agentschap NL en de Belastingdienst.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als u vanuit zakelijk oogpunt wilt investeren in zonnepanelen, is het verstandig de mogelijkheden van de KIA te benutten. Dit is een extra aftrekpost voor investeringen die de fiscale winst van een bedrijf verlaagt.

Stimulering Duurzame Energie (SDE+)

Eventueel kan een onderneming ook gebruik maken van de regeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) van de landelijke overheid. Als uw organisatie meer dan (of) 15 kWp hernieuwbare energie opwekt komt u in aanmerking voor subsidie per geproduceerd kWh (tot 15 cent per kWh). Hierdoor wordt het prijsverschil tussen het afnemen van grijze stroom (voordelig voor bedrijven) en het opwekken van groene stroom gecompenseerd.

Advies over de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven

Wij geven u graag advies over zakelijk zonnepanelen aanschaffen. Van advies en financiering tot installatie en onderhoud. Zo bent u verzekerd van een systeem wat optimaal functioneert en blijft functioneren. 

Maak een afspraak