Met monitoring van uw zonnestroomsysteem heeft u inzicht in de opbrengst in kWh, euro's en kg CO2. Omvormers van Enphase, Huawei, SolarEdge en Solis, de huismerken van EnerSolar, hebben een uitstekende connectiviteit voor monitoring. 

 

Enphase

Met de micro-omvormers van Enphase kunt u per zonnepaneel uw opbrengsten inzien. Indien u een GateWay Metered installeert kunt u óók uw verbruik inzien. Voor een voorbeeld kunt u hier de monitoring van Enphase bekijken.

www.enphase.nl 

 

SolarEdge

Met optimizers en een centrale omvormer kunt u per zonnepaneel uw opbrengsten inzien. Uw centrale omvormer is gekoppeld via WiFi of ethernetkabel waardoor uw omvormer communiceert met uw app.

www.solaredge.com

 

Huawei

Bij Huawei heeft u de mogelijkheid om een serie of parallel geschakeld systeem te kiezen. U heeft een centrale omvormer die uit te breiden is met optimizers. Zo kunt u net iets meer zien in de monitoringsapp. Daarnaast is het mogelijk om een thuisbatterij aan te sluiten om optimaal te genieten van uw zonne-energie.

www.solar.huawei.com

 

Solis is minder uitgebreid. Dit is een serie geschakeld systeem waarbij u alleen een centrale omvormer in huis hebt. U ziet in de monitoring alleen uw opbrengst in totaal. Dit is tevens het goedkoopste systeem.

www.solisinverters.com